CBR rijtest ouderen

Wat is een rijtest van CBR?
Bent u 75 óf ouder? Dan beoordeelt het CBR met een rijtest of u veilig deel kunt nemen aan het verkeer. Lukt dit niet? Dan zal een deskundige van het CBR samen met u onderzoeken of je beperking gecompenseerd kan worden door een training (opfris rijles), door technische aanpassingen aan uw auto of door een orthopedisch hulpmiddel. Een rijtest is niet hetzelfde als een praktijkexamen.

Een arts van het CBR bekijkt op basis van uw gezondheidsverklaring en het rapport van de medisch specialist of een rijtest nodig is. Is dat het geval? Dan krijgt u hiervoor een uitnodiging thuis gestuurd. Daarin staat of u de test doet in uw eigen voertuig of in een lesvoertuig. Zo’n rijtest is niet vrijblijvend. Zonder rijtest kan het CBR niet beslissen of je rijexamen mag doen of je rijbewijs kunt verlengen.

Zo kan ik u helpen
Met zo’n CBR rijtest moet u veilig door het verkeer kunnen. Ziet u borden en rijdt u ook veilig bij drukte? Ik begeleid u op de weg, tot aan de medische keuring. Een proefles is mogelijk, inclusief advies over het vervolg.